Oona Orpana voitti loppuvuodesta tenniksen sisäkenttien yleisten SM-kilpailuiden kaksinpelin. Tammikuussa 16 vuotta täyttävä tennislupaus on näin ollen tuplamestari, sillä taskussa on myös vuoden 2016 mestaruus ulkokentiltä. Alkuvuoden haasteista kohti menestystä Oonan vuosi 2016 oli menestyksekäs alkuvuoden haasteista huolimatta. Ensimmäiset kuukaudet kuluivat poissa kentiltä polvileikkauksen ja tätä seuranneen kuntoutusjakson vuoksi. Kilpailuihin Oona pääsi palaamaan kuntoutusjakson päätyttyä toukokuussa ja kausi lähtikin huimaan nousukiitoon heti paluun jälkeen. Tämän vuoden aikana Oonalle on kertynyt

Matka lähti käyntiin tiistaina 4.10. 2016, kun lensimme Helsingistä Singaporeen. Lento meni yllättävän nopeasti, sillä nukuin suurimman osan matkasta. Singaporessa meitä odotti vielä tunnin lento Kuala Lumpuriin, jonne saavuimme keskiviikko iltana. Aikaero tuntui muutaman päivän ajan ja varsinkin aamuisin oli vaikea päästä sängystä ylös. Loppuviikko meni treenatessa ja totutellessa ilmastoon. Treeniolosuhteet Kuala Lumpurissa olivat hyvät, mutta todella kuumat! Pääsin treenaamaan useiden paikallisten pelaajien kanssa, mikä oli hauskaa! Ehdimme yhtenä päivänä myös käydä tutustumassa kaupunkiin.

Moikka pitkästä aikaa! Mun polvi on nyt kunnossa, ja ensimmäiset kisat ovat jo käynnissä, joten tässä kirjoituksessa mä kerron, miten valmistaudun matseihin. Tenniksessä pelejä tulee paljon. Jos kilpailee aktiivisesti, niin vuodessa matseja kertyy jopa 80-100. Peleistä suurin osa on kansainvälisiä (noin 75%) ja loput kansallisia, joten myös matkustelua tulee paljon. Tässä vaiheessa suurin osa kilpailuista on ympäri Eurooppaa, mutta loppuvuodesta säiden kylmetessä pelimatkat saattavat suuntautua vaikkapa Yhdysvaltoihin. Yleensä kisakalenteri jaksottuu

Miten saavutan tavoitteeni?

Tavoitteiden saavuttaminen vaatii sinnikkyyttä, halua saavuttaa ne ja usein pitkäaikaista työtä. Kerroin viime postauksessa omista tavoitteistani tälle vuodelle: Ei lupauksia vaan tavoitteita. Tässä minun vinkkini tavoitteiden saavuttamiseen

Tavoitteeni vuodelle 2016

Uuden vuoden lupauksia en tänä vuonna tehnyt, enkä ole oikeastaan koskaan tehnytkään. Lupausten sijaan minulla on tavoitteita aina ja melkein joka asiassa.

Oona Orpana treenaa tennistä

Asenne ratkaisee

Hyvästä asenteesta on hyötyä tilanteessa kuin tilanteessa. Varsinkin kun asiat eivät mene aivan putkeen, on käännettävä negatiiviset asiat positiivisiksi. Myös pitkissä matseissa, kun olen pelannut jo monta tuntia ja olen fyysisesti aivan puhki, on jaksettava vielä tsempata loppuun asti.

Tarvitsen hyvää asennetta jokaisessa treenissä. Treenit on vedettävä täysillä joka kerta, ja keskityttävä loppuun asti. Jos asenne ei ole kohdillaan, sillä voi pilata sekä oman, että muiden treenin.

Oona Orpana Asenne ratkaisee

Ykkösvalintani

Tiedän, että moni miettii miten urheilija syö – kuinka usein ja millaista ruokaa. Ystäväni ovat joskus myös kyselleet onko ruokavalioni kurinalainen ja välillä on tullut kommentteja, että ”miten ehdit syödä treenien ja koulun välillä”. Olen tottunut pienestä pitäen siihen, että hyvä, terveellinen ja säännöllinen ruokavalio on tärkeässä roolissa elämässäni. Se auttaa minua saamaan treeneistäni kaiken hyödyn irti sekä palautumaan kovan treenin jälkeen. Kun treenaa monta kertaa päivässä, kuten itse teen, on tärkeää syödä usein, 5-6 kertaa päivässä, jotta energiaa riittäisi.

Oona Orpanan aamiainen

Arki on ollut täynnä hienoja tapahtumia!

Viime viikon maanantaina oli "The Final Night" -tapahtuma, jossa Jarkko Nieminen päätti uransa. Pääsin mukaan paikan päälle seuraamaan tapahtumaa. Jarkko pelasi viimeisen ottelunsa Roger Federeriä vastaan loppuunmyydyllä Hartwall Arenalla. Tunnelma oli huipussaan ja tapahtuma oli todella hyvin järjestetty.

Oona Orpana The Final Night

Huippujen seurassa Singaporessa

On ollut mahtavaa seurata maailman huippujen matseja täällä WTA Finaaleissa Singaporessa! Kisapaikalla meidät otettiin lämpimästi vastaan ja pääsimme heti samoihin tiloihin pelaajien kanssa. Kentän ulkopuolella pelaajista ei kuitenkaan saa ottaa kuvia. Suosikkini tässä kisassa ovat Garbiñe Muguruza ja Maria Sharapova. Singapore on upea kaupunki!

Oona ja Martina

Mitä vain voi tapahtua, mutta kaikesta selviää

Kisailin viimeksi vähän yli 2 kuukautta sitten Serbiassa. Siellä oli kaksi kisaa ja molemmat meni hyvin. Olin tyytyväinen omaan suoritukseen ja mietin jo paluumatkalla seuraavia kisoja ja miten voin parantaa tulostani. Kun tulin takaisin Suomeen polveni tuli tosi kipeäksi, jopa niin kipeäksi että meidän oli pakko mennä magneettikuvaukseen. Jännitti kauheasti ja toivoin parasta.